Vrijwilliger

Vrijwilliger worden?

In de Johanniter Crisisbegeleiding en Soloplus werken we naast beroepskrachten en stagiaires met vrijwilligers. Het werk is gericht op contact met de cliënten. De vrijwilligers scheppen een goede sfeer en geven de cliënten aandacht.

In de Crisisbegeleiding vangen vrijwilligers de cliënten op en maken hem/haar wegwijs in de woning. Zij bezoeken de cliënt voor informele contacten maar helpen ook bij het invullen van allerlei formulieren en het bezoeken van instanties. Zij bieden ontspannen activiteiten aan met kinderen en geven opvoedingsondersteuning.

In Soloplus zijn vrijwilligers als gastvrouw/heer aanwezig in de ontmoetingsruimte. Ook organiseren de vrijwilligers activiteiten zoals creatieve bezigheden en wekelijkse maaltijden.

Wat wordt er van vrijwilligers verwacht?
U vindt het leuk mensen te ontmoeten. Belangrijk is dat de cliënten respectvol worden behandeld, hen aandacht wordt gegeven en een sfeer wordt geschapen waarin de cliënt zichzelf kan zijn. Men dient vertrouwelijke zaken ook als zodanig te behandelen en men heeft affiniteit met het protestants-christelijk karakter van de Johanniter Opvang. Bij de Johanniter Crisisopvang en Soloplus zijn vrijwilligers onmisbaar.

Wat kunt men van ons verwachten?
Een plaats in een team van coördinator, vrijwilligers en stagiaires. Een hecht team waarin collegialiteit en hartelijkheid voorop staat. Na het eerste jaar krijgt men als vrijwilliger de Johanniterhulpspeld uitgereikt.

Mocht u enthousiast zijn geworden, klik dan hier.