Functieprofiel

Functieomschrijving vrijwilliger/maatje Johanniter Crisisopvang

Wat houdt de functie in?
• Je wordt maatje ter ondersteuning van een (of meerdere) bewoners van de Johanniter Crisisopvang. De hulpverlening is gebaseerd op een begeleidingsplan dat samen met de cliënt wordt opgesteld. Op basis daarvan stemmen de crisisbegeleider en u af wie welke taken oppakt.
• U kunt als maatje bewoners ondersteunen in o.a. opvoeding, administratie op orde brengen, werk zoeken, meekijken naar geschikte huisvesting en meegaan naar afspraken bij de gemeente. Maar ook door een luisterend oor te bieden, of er eens samen op uit te gaan.
• U biedt zelfstandig ondersteuning aan een bewoners en gaat bij hen op bezoek.
• U heeft regelmatig contact met de crisisbegeleider over de voortgang. Dat kan per e-mail, telefoon, of tijdens een persoonlijke afspraak zijn.

Doel van de functie
Samen met de crisisbegeleider zodanig bewoners ondersteunen dat cliënten na het verblijf sterker en zelfstandiger zijn geworden om (weer) deel te nemen aan de samenleving.
Profiel van de functie

Wij zoeken vrijwilligers die:
• Passie hebben voor mensen aan de rand van de samenleving
• Betrouwbaar zijn
• Je stemt in met normen en waarden van de Johanniter Opvang
• Zelf een stabiele levenssituatie hebben
• In Ede, Wageningen of omgeving wonen
• Tijd hebben voor wekelijks contact met een cliënt
• Een Verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen

Verder sociaal vaardig zijn, dus:
• Respectvol kunnen omgaan met mensen
• Bereid zijn te investeren in contact met cliënten zonder daar direct iets voor terug te krijgen.
• Communicatief vaardig zijn
• Over inlevingsvermogen beschikken
• Grenzen durven aangeven
• Zelfstandig kunnen werken en kunnen samenwerken met de anderen

Wij bieden:
• Ruimte om samen te kijken wat past bij uw behoeften en talenten.
• Op regelmatige basis contact met een van de crisisbegeleiders
• Vraaggerichte training en coaching
• Onkostenvergoeding in overleg
• WA verzekering
• Gezelligheid en ontmoeting, ook met andere vrijwilligers
• Certificering en referenties indien gewenst.

Contact
Wanneer u zich herkent in het profiel en enthousiast bent geworden om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan, of wanneer u meer informatie wilt hebben, vinden we het fijn als u ons dat laat weten. Neemt u dan contact op met Martine Flikweert via martine@johanniteropvang.nl. U kunt ook haar ook bereiken via het telefoonnummer 0318- 419519 (ma-do).